Et gymnasium fuld af liv og aktiviteter

Der foregår rigtig mange sjove ting på skolen ud over undervisningen, mange forskellige slags aktiviteter. Eleverne oplever i disse sammenhænge socialt samvær på tværs af klasserne. Det er sjovt, og det giver fælleskabsfølelse. Vi er alle en del af Skive Gymnasium & HF.
Her på hjemmesiden kan I læse om de faste tilbagevendende aktiviteter. Der foregår selvfølgelig meget meget mere, for der er hele tiden nogen, der finder på noget nyt i løbet af året. Det kan I læse om på skolens facebookside.

Aktivitetsdag

Hvert år i august er der leg og sjove aktiviteter i den skønne grønne park, der omgiver skolen. 2.g, 3.g, 2.hf og enkelte lærere laver konkurrencerne, som er sjove og kreative. Det gælder om at samle flest point og vinde de udlovede præmier. Alle klasser deltager og klæder sig ud efter et tema, som fx find Holger, pirater, vandmænd, amerikanske fodboldspillere osv. osv. – sjovt og opfindsomt!

Hvis du klikker her, så kan du se fotos fra de seneste års aktivitetsdage.

Café

Ca. en gang om måneden afholder caféudvalget café-eftermiddag for alle skolens elever, der hygger sig med toast, snacks, sodavand og en enkelt øl. Der er musik og råhygge inden der holdes weekend.

Se fotos her fra de seneste cafer.

Fester

Et elevudvalg, der kalder sig F.U.C.K (festudvalgets centrale komité!) arrangerer elevfester 6 gange om året på skolen. De foregår i trygge rammer med voksenopsyn. Er man over 18 må man købe øl – i rimelige mængder selvfølgelig.

Forårskoncert

Musikeleverne giver koncert for alle eleverne som et fællestimearrangement.

Se fotos fra sidste forårskoncert her.

Gallafest

Gallafesten er en fest for afgangseleverne: 3.g og 2.hf. I de senere år er den blevet holdt i KulturcenterLimfjords store sportshal, fordi vi er for mange til at kunne være i vores egne sportshaller på skolen. En festlig aften for elever og lærere. Der er en flot indmarch. Der danses lanciers, og vi får en god middag. Derefter er der bal.

Se de festlige billeder – også af ankomsten til KCL, hvor eleverne udtænker kreative transportformer. Klik her

Juleløb

Den sidste skoledag inden jul er der juleløb, - en tradition, der daterer sig tilbage til skolens start i 1968. Der er altid i god tid udmeldt et tema – igennem årenes løb har det været vidt forskellige temaer; historiske, nutidige, aktuelle, litterære osv. – og eleverne klæder sig ud og konkurrerer om at vinde præmier.

Et historiske tilbageblik på denne del af skolens historie kan ses her. Klik på et årstal og se fotos fra årets juleløb.

Skiveløbet

Skive Gymnasium & HF deltager i det årlige Skiveløb i september. Skolen har et lille cykelhold og et stort løbehold. Vi har vundet vandrepokalen 5 gange i alt de sidste 10 år , fordi vi er den skole, der har flest deltagere med. I år fik vi vandrepokalen til evig arv og eje, idet vi har vundet den 3 gange i træk. Vi deltog med 300 løbere og cyklister. En tradition vi har stor fornøjelse af , og som vi er stolte af. Det er sjovt, sundt og festligt at deltage i Skiveløbet. Vi har vores eget telt, hvor vi samles og hygger mens vi spiser grillpølser efter anstrengelserne.

Se de mange billeder fra årets Skiveløb her.

Viseaften

I november holder vi viseaften. Det har vi gjort siden skolens start, en dejlig tradition, bakket op af elever og forældre.
Aftenens program består af fællessange – ofte udvalgt ud fra et tema – krydret med musikalsk optræden ved vores dygtige musikelever.

Se her fotos fra sidste års viseaften.

"Skive Gymnasium & HF har et bredt udvalg af sociale arrangementer og aktiviteter samt et godt udvalg af forskellige råd, man kan bruge kræfter på. Yderligere er der masser af spændende studieretninger og valgfag - og menneskerne man møder og deler sin skolegang med er fantastiske!"

Sofie Vangsgård Andersen 3.c