Velkommen til Skive Gymnasium & HF

På Skive Gymnasium & HF er eleven og undervisningen i centrum.  Således står der i skolens værdigrundlag. Det er nemlig det, det hele drejer sig om på vores skole, og for at der ikke skal være tvivl om, at Skive Gymnasium & HF er til for elevernes skyld, og at undervisningens kvalitet er vores højeste prioritet, så står denne sætning allerførst i skolens værdigrundlag.

Det er vores mål, at eleverne oplever, at fagligheden er i højsædet; eleverne skal lære noget og blive dygtige i hvert eneste af de fag, de bliver undervist i. Det andet mål er at eleverne bliver ”dannede” – dvs. at de samtidig med at de bliver dygtige  udvikler sig til voksne mennesker med personlig myndighed.

Eleverne skal opleve, at der er sammenhæng mellem fagene for derved at kunne se og forstå den verden, som vi lever i, i et overordnet perspektiv. Eleverne skal kunne begå sig globalt, når de forlader skolen, de skal være superbrugere af ny teknologi, de skal i fremtiden kunne arbejde selvstændigt såvel som sammen med andre i tværfaglige projekter. Det stiller store krav til undervisningen og underviserne at forberede eleverne på fremtiden. På Skive Gymnasium & HF tager vi den udfordring op, og vi tager den alvorligt.

Skolens sociale miljø er godt – og alle undersøgelser af undervisningsmiljøet viser, at eleverne trives på skolen. De har det godt med deres kammerater og deres lærere. Det kommer ikke af sig selv. På Skive Gymnasium & HF er der hele tiden fokus på det sociale miljø og elevernes trivsel som en væsentlig forudsætning for et godt læringsmiljø.

En vigtig side af skolens profil er vores internationale tankegang. Vi rejser ud på studieture i Europa, og skolen har et stort netværk af internationale kontakter, som vi året rundt besøger eller får besøg af. Eleverne bor hos hinanden, og det kommer der både viden, tolerance og venskaber ud af. Det fysiske møde mellem eleverne og med en anden kultur anser vi for at være helt essentielt for at klæde vores elever på til en global fremtid – og så er det sjovt at skabe venskaber på tværs af landeskel.

Skive Gymnasium & HF er en dynamisk skole, hvor undervisningen løbende tilpasses og udvikles, så den matcher de nye krav og udfordringer, som stilles til uddannelse i et moderne samfund. Vi har fokus på faglighed, kvalitet og almen dannelse.

Velkommen til Skive Gymnasium & HF.

Lars Erik Nielsen

Rektor Lars Erik Nielsen