MusikCollege Skive (MuCo)

Få musik på Skive Gymnasium

Til dig, der gerne vil have ekstra meget musik, mens du går i gymnasiet.

MusikCollege Skive er Skive Gymnasiums talentlinje for dig, der gerne vil have ekstra meget musik, mens du går i gymnasiet.

På MuCo får talentfulde elever mulighed for at dyrke musikken ud over den øvrige musikundervisning. For at blive MuCo-elev skal du indstilles af dine musiklærere, og derudover skal du gå til soloundervisning på Skive Musikskole

På gymnasiet har MuCo-eleverne musikundervisning en gang om ugen i skoletiden. Den ugentlige undervisning indeholder både teori og praksis. Du vil stifte bekendtskab med sammenspil, kor, hørelære, rytmisk arrangement og studier af forskellige musikgenrer.

Som MuCo-elev vil du ud over din undervisning på Skive Gymnasium få soloundervisning og sammenspil på Skive Musikskole. MuCo-undervisningen på Skive Musikskole foregår uden for normal skoletid. Du får ugentligt 1 times spil som holdundervisning, og du kan vælge imellem 50 og 25 minutters soloundervisning på dit instrument.

NB. For 1.g-elever, der optages på MuCo i efteråret, kan vi ikke garantere, at der bliver mulighed for soloundervisning det første halve år. Her prioriteres tiden i sammenspilsgrupperne. Hvis/når der bliver en ledig plads, forventer vi, at man tager imod den med det samme.

Skive Musikskole tilbyder undervisning på de fleste instrumenter inden for rytmisk og klassisk musik, herunder rytmisk og/eller klassisk sang.
Musikskolens sæson varer fra slutningen af august til begyndelsen af juni måned.
Det er gratis at gå på MusikCollege Skive, men du skal selv betale for undervisningen på musikskolen. Du finder priser og oplysninger om lærere med mere på Skive Musikskoles hjemmeside.

På MusikCollege Skive er der masser af musikaktiviteter. Her bliver du en del af Skives aktive musikmiljø, og du får rig lejlighed til at optræde ved musikarrangementer både på og uden for skolen. Vi arbejder sammen på tværs af årgangene om større projekter – for eksempel at planlægge en koncertturné til lokale skoler og efterskoler.

Vi forventer, at du som elev på MuCo deltager aktivt i både interne og offentlige musikarrangementer.

Vi forventer selvfølgelig også, at du passer din undervisning, både på musikskolen og gymnasiet. Det betyder, at du skal møde op til alle timer. Bliver dit fravær for højt, kan du blive bedt om at stoppe som elev på MuCo.

Uden for normal skoletid står gymnasiets øvelokaler til rådighed for elever.

For at blive optaget som MuCo-elev skal du indstilles af dine musiklærere. Det er musiklærerne på MuCo, der afgør, hvilke instrumenter/sang, der prioriteres i årets optagelse.

Optagelsesprocessen forløber i løbet af september og oktober måned. Hvis du bliver indstillet til MuCo af dine musiklærere, vil du bliver inviteret til et informationsmøde, hvor du vil møde nuværende MuCo-elever samt de musiklærere, der er involveret i projektet. Herefter skal du udfylde en ansøgning og aflevere den i receptionen.

På Skive Gymnasium
har vi de ultimative faciliteter