Besøgende på gymnasiet

Drømmmer du om en studenterhue? Så har vi de perfekte rammer til dig og dine nye klassekammerater. Smukke rammer, en hyggelig atmosfære og lærere, der brænder for at dele deres viden og passion med dig. Her gør vi os umage, i alt hvad vi gør – og sørger altid for, at ingen føler sig alene. Vi tror på, det er lysten, der gør forskellen.

 

Brobygning

Som brobygnings-/introelev bliver du taget godt imod på Skive Gymnasium. Vi sørger for et spændende og sjovt program af to eller tre dages varighed i enten uge 45 eller ugerne 9, 10 og 11. Her vil du stifte bekendtskab med uddannelsernes opbygning, fagene og ikke mindst studiemiljøet og det sociale. Vi glæder os til at se dig.

Benyt vores introweb for mere information om brobygning på Skive Gymnasium. Her finder du praktiske oplysninger og desuden et oversigtskort over skolen. 

Tilbud til folkeskoler

Skive Gymnasium indbyder igen til samarbejde med de lokale folkeskoler. Det gør vi ved at tilbyde en række spændende workshops for de ældste klassetrin.

Hent hæftet via linket herunder. Her præsenterer vi workshops, i et eller flere af fagene: fysik, kemi, biologi, naturgeografi, matematik, samfundsfag, dansk, engelsk, tysk og idræt.

‘Skive Gymnasium vil være med til at understøtte fagligheden i lokalsamfundet. Det ønsker vi at gøre ved at invitere folkeskoleeleverne indenfor og give dem en smagsprøve på, hvordan vi arbejder på gymnasiet. Vi håber det vil inspirere dem og give dem nye oplevelser med fag, de kender i forvejen. Vi håber I får et fagligt relevant og spændende besøg her hos os.’
– Lars Erik (rektor på Skive Gymnasium)

Laboratorietilbud til naturfagseksamen for elever fra 9. klasse

Skive Gymnasium vil gerne tilbyde laboratoriefaciliteter og vejledning til elever, der udviser ambitioner og gå-på-mod i forhold til den kommende naturfagseksamen i 9. klasse.

Vi tilbyder et forløb, hvor eleverne først får en vejledende snak med skolens lærere om, hvilke eksperimentelle muligheder deres emne kunne indeholde – og dernæst hjælp til at designe og udføre eksperimenter i skolens velindrettede laboratorier. Der vil blive mulighed for at arbejde i fagene fysik, kemi, biologi og naturgeografi.

For at få glæde af dette tilbud skal man som elev/projektgruppe have kontakt til Skive Gymnasium gennem sin naturfagslærer. 

Herefter bliver forløbet således:

  1. Naturvidenskabelig koordinator Stig R. Sørensen vil tage en telefonisk snak med faglæreren om elevernes emne. Idéen med den indledende samtale er at vurdere, hvordan vi kan løfte elevernes projekt med det udstyr, Skive Gymnasium har til rådighed. 
  2. Eleverne (og evt. deres lærere) inviteres til et møde om projektet og design af et forsøg. Her møder de skolens faglærere. Ved mødet aftales det, hvilket af skolens fag/laboratorier eleverne skal arbejde i. 
  3. Eleverne bookes ind på en laboratoriedag på skolen, hvor en af skolens faglærere vil være til stede og guide dem igennem eksperimentet, så de får nogle brugbare resultater med sig hjem. Laboratoriedagene vil ligge i april måned.

Vi håber, I vil finde tilbuddet relevant for de af jeres elever, der ønsker at gøre noget særligt ud af eksamensprojektet i naturfag. Kontakt naturvidenskabelig koordinator på Skive Gymnasium Stig R. Sørensen på srs@skivegym.dk

Jubilæum

Jubilarer er velkomne til at kontakte gymnasiet for besøg. Vi arrangerer gerne en rundvisning på gymnasiet sammen med en ansat, og det er muligt at låne et lokale. Man er velkommen til at deltage i dimissionen, men det er også muligt at besøge gymnasiet på andre tidspunkter af året. Kontakt gymnasiet for nærmere detaljer på 97522466 eller epost@skivegym.dk.