Som elev på Skive Gymnasium er der mange ting at holde styr på. I sidemenuen kan du bl.a. tage en tur i metroen og blive klogere på, hvad du kommer til at møde i dit uddannelsesforløb. 

Derudover kan du finde information om elevorganisationerne på skolen, puljetimer, studievejlederne, studie- og ordensreglerne mv.

Drømmmer du om en studenterhue? Så har vi de perfekte rammer til dig og dine nye klassekammerater. Smukke rammer, en hyggelig atmosfære og lærere, der brænder for at dele deres viden og passion med dig. Her gør vi os umage, i alt hvad vi gør – og sørger altid for, at ingen føler sig alene. Vi tror på, det er lysten, der gør forskellen.

 

Metro

Vi har et “elevintra” kaldet Metro. Grunden til at det hedder Metro, er fordi menuen fremstår som en grafisk fremstilling af nogle vigtige milepæle i uddannelsen, hvor disse er angivet som stationer på et metrokort. 

Du finder metroen for STX via linket her [STX-metro]  og for HF her [HF-metro] 

Vejledning

Som elev kan du komme i en situation, hvor du får brug for hjælp og støtte for at komme godt igennem gymnasiet. Det kan være, du er ordblind, har en diagnose eller måske løber ind i en eller anden form for krise. I de situationer er der hjælp at få.

Hver klasse på skolen – og dermed også hver enkelt elev – har en studievejleder. Studievejlederens opgave er at hjælpe elever til at få så godt et forløb som muligt på skolen, og her kan du altid gå hen, hvis tingene er svære.

Studievejlederne har faste træffetider på studievejlederkontoret, lokale 61 og 62, hvor du kan komme og få hjælp og vejledning i både personlige og studiemæssige spørgsmål.

Hvis du får tungere problemer at slås med, har studievejlederne mulighed for henvise videre til samtaler med en psykolog.

Ordblindhed

På gymnasiet bliver alle nye elever screenet for ordblindhed i løbet af den første tid. Som ordblind kan du få et program til din computer, der kan læse teksten op for dig, og som kan hjælpe med stavningen. Du kan også få ekstra tid til eksamen, så du har tid til at læse eksamensspørgsmålet.

På Skive Gymnasium har vi også to læsevejledere, der kan hjælpe og vejlede.

Særlig støtte

Hvis du har en diagnose, er der mulighed for at få en fast mentor tilknyttet gennem uddannelsesforløbet. En mentor er en lærer, der er blevet efteruddannet som vejleder. Hvis du har en mentor, mødes I typisk en gang om ugen for at få styr på hverdagen og snakke om det, der volder problemer nu og her.

Elevorganisationer

Elevrådet

I elevrådet sidder der en eller to elever fra hver klasse, som repræsentere klassens holdninger og meninger i forhold til skolen. Derved sikres det at mangfoldighed og et bredt publikum repræsenteres.
Elevrådet på Skive Gymnasium & HF forsøger at lave fælles arrangementer for alle skolens årgange, og på den måde øge fællesskabet på skolen og nedbryde grænser på tværs af årgangene. Elevrådet bidrager også med forslag, der er i elevernes generelle interesse, i forhold til skolens fysiske rammer.

F.U.C.K.

– er Fest Udvalgets Central Komite på Skive Gymnasium & HF.

Som medlem af festudvalget vil du blive stillet overfor spændende opgaver i forbindelse med planlægning og organisering af skolens fester og cafeer. Du vil blive en del af et kreativt og originalt udvalg, der med stor passion forsøger at løfte opgaven, skabe afvekslende og sjove arrangementer for skolens elever. Det kreative fællesskab samt en stor portion sjov og hygge sætter rammen for festudvalgets virke. Oplev alt dette og meget mere som medlem af FestUdvalgets CentralKomite på på Skive Gymnasium & HF.

CAFÉ-udvalget 

Skolens caféudvalg står for arrangementer, primært fredag eftermiddag. Live-musik,
grillhygge og hyggeligt samvær på tværs af alle klasser er noget af det, skolens caféer er
kendt for.

Hvor finder man informationer

Vi har lavet et FAQ afsnit, hvor vi giver svar på de spørgsmål de fleste elever og forældre søger svar på. Du finder afsnittet her [FAQ]

Har du bruge for vejledning i forhold til din uddannelse kan vores studievejledere helt sikkert hjælpe dig. Du finder kontaktoplysninger på studievejlederne her 

I øvrigt er man altid velkommen til at henvende sig i receptionen (lokale 1) eller man kan ringe på tlf. 9752 2466. Her kan få svar på og hjælp til det meste. 

Puljetimer

Som elev på STX har man ud over den almindelige undervisning 130 timer, der kaldes individuel tid.

Den individuelle tid har vi opdelt i tre puljeperioder i løbet af et skoleår.

Tiden er knyttet til hver elev og skal anvendes til faglige aktiviteter inden for områder, hvor man enten har brug for en særlig indsats sammen med en lærer eller særlige talentindsatser.

Noget af den individuelle tid er tilrettelagt som obligatoriske studiemoduler om bl.a. digital dannelse, viden, læring og studieteknik. Resten af tiden bruges på individuelle forløb.

Vejledning nær dig!

Her på gymnasiet kommer Pia Lavrentz Bach fra Studievalg Danmark, Center Midt- og Vestjylland. Hun tilbyder individuel vejledning, og tider kan bookes af alle årgange. Derudover har hun kollektiv vejledning om videregående uddannelse for alle årgange i løbet af året.

Besøg studievalg.dk eller book vejledning på studievalg.dk/book  

”Alle spørgsmål og tanker om uddannelse er vigtige og velkomne … store som små!”

Studievalg vejleder om:

  • Videregående uddannelse
  • Optagelse
  • Tvivl og valg
  • Adgangskrav
  • Kvote 1 og 2
  • Supplering
  • Sabbat
  • Job og karriere
  • Erhvervsuddannelse
  • Efteruddannelse

Hvis Nanna ikke er på skolen, når du har brug for vejledning, er du velkommen til at sende en mail.

HUSK! Du kan også booke vejledning hos Studievalg Danmark, efter du er blevet student.
Vi træffes derudover også på mail, telefon og Skype. Se mere på studievalg.dk.

Pia Lavrentz Bach
Studie- og karrierevejleder

plba@studievalg.dk