STX – Science

Er du typen, der brænder for matematik, fysik og kemi?

Så vælg en naturvidenskabelig studentereksamen.

Vil du gerne vide, hvordan stjerner opstår og dør, eller hvordan primtal bruges til at sikre din netbank? Så er denne studieretning noget for dig. Her kommer du til at arbejde med matematik, fysik og kemi og får en dybere forståelse af naturvidenskab. Studieretningerne sikrer dig, at du får de fag, der er adgangsgivende på mange naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige uddannelser. I studieretningen med fysik A er der særligt fokus på fysik, og fordi du fra starten arbejder mod det høje niveau i fysik, er også matematikken tonet i denne retning.

Studieretningen er kendetegnet ved følgende fag:

  • Matematik A
  • Fysik A/B
  • Kemi B

Science er studieretningen til dig, der er interesseret i lys, Newtons love, sorte huller, plasma, organiske farvestoffer, enzymer og meget, meget mere. Kort sagt masser af fysik og kemi.

Vi har desuden lagt matematik A ind i puljen. Fordi matematik i sig selv er et smukt, logisk system; fordi fysikere og kemikere gerne bruger matematik; og fordi matematik A typisk er adgangskrav på mange videregående uddannelser.

Fordeling af fag på Science

Bevæg musen over illustrationen nedenfor for at se den procentuelle timefordeling

Talenttilbud

SKIVE GYMNASIUM UDVIKLER DIT TALENT

Som elev på Skive Gymnasium har du mulighed for at supplere din uddannelse med forskellige talenttilbud. Disse kan du læse mere om ved at klikke her; talenttilbud.

 

Vi leverer fundamentet

Stå solidt i verden med en uddannelse fra Skive Gymnasium

På Skive Gymnasium får du mulighed for at blive voksen, iderig, tænkende og demokratisk. Vi vil nemlig gerne, at du skal stå solidt i verden og turde træffe valg. Her vil du blive udfordret på dine meninger og mødt med tillid.

 

Blev en del af ATU

Danmarks første talentprogram

Akademiet for Talentfulde Unge udfordrer og inspirerer alle elever på det højest mulige faglige niveau. Ambitionen er at tilføje reelle redskaber til den enkeltes portefølje gennem fokus på intellektuel sparring, vidensdeling og fællesskab.